Lange- afstands wandeling Aanbevolen route Etappe 20

Saar-Hunsrück-Steig - 20. Etappe: Mörsdorf - Bell – Kastellaun

· 6 reviews · Lange- afstands wandeling · Hunsrück
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Hunsrück-Touristik GmbH Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Hängeseilbrücke Geierlay
    Hängeseilbrücke Geierlay
    Foto: Dominik Ketz, Hunsrück-Touristik GmbH
De etappe wordt gekenmerkt door ongerepte en stille beekdalen, maar ook door een uitstapje naar de middeleeuwen en een paar rotsachtige passages die voor de nodige spanning zorgen.
Matig
Afstand 14,7 km
5:00 u
716 m
552 m
494 m
217 m

De etappe wordt dankzij een aantal beklimmingen en afdalingen als middelzwaar bestempeld, waardoor schoeisel met goede grip noodzakelijk is. Het eerste deel loopt

door de dalen van de Mörsdorfer Bach en de Mastershausener Bach. Het ongerepte dal betovert de wandelaar met mooie flora en heerlijke stilte. Wanneer we de monding van de Sosberger Bach hebben bereikt, lopen we verder op het wandelpad Masdascher Burgherrenweg en gaan we de uitdaging aan met het deels

rotsachtige pad van de burchtberg. Na een verdiende pauze in de originele schuilhut wandelen we over een plateau en keren we daarvandaan terug naar het idyllische beekdal. Daar doet de gerestaureerde ruïne Balduinseck ons in de middeleeuwen wanen. We passeren relicten van een oeroude molen en mysterieuze tunnels die wijzen op mijnbouw. Via het Dielaysteig beteugelen we het plateau bij Bell. We lopen door de plaats Bell en bergopwaarts naar de Hunsrückhöhenstraße. Hier verbindt een pad de route met het nieuwe Tier-Erlebnispark Bell. Nadat we de straat zijn overgestoken, passeren we in een gemengd loofbos met hoge bomen vergeten Keltische graven, voordat het uitzichtpunt Hohe Buch een prachtig uitzicht biedt op Kastellaun. Op een lichte helling dalen we af naar de burchtstad.

Tip van de auteur

Burchtruïne Balduinseck

De ruïne stamt uit het jaar 1325 en werd door de aartsbisschop Boudewijn van Trier gebouwd om zijn bezit te beschermen tegen het graafschap Sponheim. Vanaf de 17e eeuw ging het bergafwaarts met de ooit statige burcht tot deze in de 18e eeuw uiteindelijk onbewoonbaar werd en tot een ruïne is vervallen.

 

Tier-Erlebnispark Bell

In het nieuwe Tier-Erlebnispark Bell kunnen bezoekers niet alleen geiten, Shetlandpony's en cavia's aaien, maar ook inheemse wilde dieren van dichtbij bekijken. De tijgeromheining met vier Siberische tijgers geeft het park een exotisch tintje. Daarnaast is er een speeltuin waar de kleintjes zich kunnen uitleven en een wafelcafé met lekkere versnaperingen voor jong en oud.

 

Burcht Kastellaun en het Haus der regionalen Geschichte

De burcht Kastellaun werd al begin 13e eeuw gebouwd door de graaf van Sponheim. De geschiedenis van de burcht is zeer bewogen. Na de verwoestingen tijdens de Paltse Successieoorlog, viel de burcht in 1815 in handen van de Fransen voordat de Pruisen de heerschappij over de burcht overnamen, die inmiddels tot ruïne was vervallen;. In 1884 verwierf de stad de burcht en sindsdien is de burcht vergaand gerestaureerd. Tegenwoordig huisvest de burcht het Haus der regionalen Geschichte Kastellaun met tentoonstellingen die een bezoekje waard zijn.

 

Historische Altstadt Kastellaun

Leisteen, natuursteen, vakwerk en kronkelende, smalle straatjes kenmerken de oude stad van de vestingstad Kastellaun en geven dit Hunsrücker plaatsje een pittoresk karakter. Het stadsgezicht wordt gekroond door de hoog op steile rotsen torenende, middeleeuwse burchtruïne.

Profielfoto van: Iris Müller
Auteur
Iris Müller
Laatste wijziging op: 02.02.2022
premium tocht bekroond met het Duitse wandelkeurmerk
Niveau
Matig
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
494 m
Laagste punt
217 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Wegtypes

Hoogteprofiel tonen

Tips en hints

 

Tourist-Info Kastellaun
Marktstr. 16
56288 Kastellaun
Telefon: +49 6762 401873
touristinfo@kastellaun.de 
www.kastellaun.de 

 

Internetseite des Saar-Hunsrück-Steiges: www.saar-hunsrueck-steig.de 

Start

Mörsdorf (246 m)
Coördinaten:
DD
50.091533, 7.338118
DMS
50°05'29.5"N 7°20'17.2"E
UTM
32U 381126 5550130
w3w 
///opwegen.rijgt.onbezet

Bestemming

Kastellaun

Parkeren

Parkeerplaats bij de burchtruïne Balduinseck

Parkeerplaats in het centrum van Masterhausen via toegangsweg Bell

Parkeerplaats treinstation Bell aan de B327

Kastellaun, parkeerplaats en parkeergarage Perlengasse

Coördinaten

DD
50.091533, 7.338118
DMS
50°05'29.5"N 7°20'17.2"E
UTM
32U 381126 5550130
w3w 
///opwegen.rijgt.onbezet
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Uitrusting

De Saar-Hunsrück-Steig is een natuurpad dat voor 65% over zachte bospaden, graspaden of langs beken en riviertjes leidt. Dit bijzondere kenmerk kan na langere regenperioden tot problemen leiden waardoor delen van het pad moeilijk begaanbaar worden. Daarom wordt stevig schoeisel sterk aanbevolen.

Vragen & antwoorden

Vraag van Anne Schloune · 08.11.2019 · Community
Est il possible de faire une boucle au départ de Mondorf ou y a t'il possibilité de navette pour revenir à sa voiture? Merci
Toon meer
Beantwoord door Iris Müller · 08.11.2019 · Hunsrück-Touristik GmbH
Bonjour, nous vous recommandons de prendre le bus et de marcher de Kastellaun à Mörsdorf, puis de prendre le bus de retour. Des bus de Mörsdorf à Kastellaun circulent toutes les 2 heures. Horaires sur https://www.vrminfo.de/fileadmin/data/pdf/fahrplanbuecher/2019/632.pdf et week-ends https://www.vrminfo.de/fileadmin/data/pdf/fahrplanbuecher/2019/631.pdf Votre Hunsrück-Touristik GmbH

Reviews

4,3
(6)
Thomas Kunzelmann
18.09.2022 · Community
Schöner Anfang mit der Hängebrücke, sehr gut ausgeschildert. Einziger Kritikpunkt ist die Strecke Längenangabe. Etappe war angegeben mit 14,7 Km Länge aber mit Ein- und Ausstieg vom Steig kommen schnell über 20 Km zustande.
Toon meer
Route gedaan op 11.09.2022
Bettina Werner
18.07.2020 · Community
Wir sind von Geierley nach Kastellaun gelaufen. Die ersten ca. 10 km der Strecke sind wirklich schön. Hoher Pfadanteil, viel Schatten. Danach wird der Weg breit. Wirtschaftszweige und breite Wiesenwege.
Toon meer
Tina Knauf
11.06.2019 · Community
toll. sind in mörsdorf gestartet. von da geht der Weg über die Hängebrücke. schönes Tal mit viel Bach. super geschildert und top Rast Plätze.
Toon meer
Route gedaan op 08.06.2019
Bekijk alle reviews

Foto's van anderen


Reviews
Niveau
Matig
Afstand
14,7 km
Duur
5:00 u
Stijgen
716 m
Afdalen
552 m
Hoogste punt
494 m
Laagste punt
217 m
Etappe tocht Mooi uitzicht Horeca onderweg Cultureel/historische waarde Geologisch hoogtepunt Linear route

Statistiek

  • Inhoud
  • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
Kaarten en paden
  • 21 Locaties
  • 21 Locaties
Afstand  km
Duur : uur
Stijgen  m
Afdalen  m
Hoogste punt  m
Laagste punt  m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.