Kako da na svoju rutu dodam slike i koje veličine trebaju biti?

Kao što kaže stara poslovica, slika vrijedi tisuću riječi, zato te potičemo da svoje rute dopuniš slikama. U ovom članku nastojimo dati neke korisne informacije za stvaranje savršene galerije medija.

Učitavanje slike

Svoje slike možeš prenijeti tijekom uređivanja u tabu "Mediji".

Da bi to učinio/la, kliknite "+ Dodaj fotografije ili videozapise". Tada imaš mogućnost odabrati želiš li na rutu dodati prethodno prenesenu sliku ili prenijeti slike s računala. Također možeš dodati poveznicu YouTube videozapisa klikom na "Odabir videozapisa".

Za prijenos, odaberi jednu ili više slika i klikni "Otvori" za nastavak.


Dodatne informacije

Poredaj slike nakon što ih prenesete, držeći pritisnutu desnu tipku miša i pomičući fotografiju na mjesto koje želiš.

Klikom na sliku možeš dodati naslov i postaviti želiš li je objaviti i / ili prikazati kao preglednu sliku. Ako nije tvoja, možeš imenovati fotografa i / ili dodati podatke o izvoru i licenci.

 

Više o rukovanju slikama i autorskim pravima možeš saznati u sljedećem članku:

Koje dimenzije treba slika biti da bi bila optimalno prikazana na platformi? Koji format datoteke sustav prepoznaje? ...

Outdooractive Editors

Stvari koje trebaš uzeti u obzir

Prilikom prijenosa fotografija koristi samo slike najbolje moguće kvalitete. Razlučivost od 3600 x 2800 piksela služi kao dobra smjernica i približno se izjednačava s performansama kamere od 8 megapiksela. Razlučivost je posebno važna kada se slike ili PDF prikazuju u načinu pune veličine.

Naš sustav automatski prilagođava slike kako bi se pravilno prikazale na zaslonima tableta i pametnih telefona. Ako su dimenzije slike znatno ispod potrebnog standarda, ona se može prikazati u sivom okviru.

Prikladan format datoteke za slike je JPEG visoke kvalitete (80-100%). Ostale opcije su BMP, GIF i PNG.

Slike u pejzažnom formatu automatski se prepoznaju kao takve i nosit će tipičan omjer slike 16: 9. Suprotno tome, portretne slike mogu otići izvan zaslona. Vrlo široke slike automatski se prepoznaju kao panorame.


Dobro za znati

  • Sam/a si odgovorna za bilo koju sliku koju preneseš. Kao operater platforme, ne preuzimamo nikakvu odgovornost.
  • Možeš prenositi samo fotografije i videozapise koje si sam/a snimio/la ili za koje imaš potrebna prava korištenja.
  • Može se prenijeti najviše 15 slika ili datoteka veličine 160 MB.

Preporučena literatura