Delen
Favorieten
Printen
GPX
KML
Embedden
Fitness
Wandeling

Mesocco – Ruina Castello – Soazza

Wandeling · Switzerland
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Graubünden Ferien Geverifieerde partner   Keuze ontdekkingsreizigers 
  • /
    Foto: Ente Turistico Regionale del Moesano
  • /
    Foto: Ente Turistico Regionale del Moesano
m 900 800 700 600 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 km

Der Spaziergang führt Sie auf der ehemaligen Bahnstrasse von Mesocco zur imposanten Burganlage Castello di Mesocco und weiter nach Soazza.
matig
4 km
1:30 u
41 m
199 m
Vanaf Mesocco tot aan Soazza loopt u over de oude spoorbaan. Sinds 1978 wordt het spoor naar Mesocco niet meer gebruikt voor personentreinen, en sinds 1975 ook niet meer voor goederentreinen. In het Obere Misox is de spoorbaan afgebroken. Vanaf de oude Bahnhofplatz in Mesocco loopt u in zuidelijke richting het dorp uit. U steekt de weg over en volgt de bordjes ‘Sentiero' (wandelweg) over het voormalige spoor.

U loopt langs de nieuwe telefooncentrale licht naar beneden en steekt een stenen dam en een beekbedding (meestal droog) over. Kort daarna gaat u linksaf naar het oosten; dit pad met een paar traptreden leidt naar de oude hoofdweg. U loopt een kort stuk over deze weg en over de brug onder de A13 door naar de weg naar Ruina Castello. U loopt langs de Kapelle Sta. Maria met zijn mooie Christophorus-beschildering en klimt over een pad naar de burchtheuvel. Geniet u van dit imposante bouwwerk en het schitterende uitzicht over het gehele Misox. U gaat weer terug over dezelfde weg tot aan de afslag. U loopt weer verder over de oude spoorlijn door het bos en over de kloof van de beek Ri de Verbi. Ongeveer een halve kilometer voor Soazza steekt u nogmaals een zijbeekje over. Hierna gaat de spoorlijn uit het bos en staat u al snel op het voormalige stationsplein van Soazza, waar tegenwoordig de Postautohalte is.

Tip van de auteur

Unterwegs gibt es eine Reihe weiterer historischer Stätte zu bestaunen: die Pfarrkirche San Pietro e Paolo und die Kirche San Rocco in Mesocco oder die Pfarrkirche San Martino mit reicher Bemalung in Soazza.
outdooractive.com User
Auteur
Antonella Klee
Laatste wijziging op: 24.01.2018

Niveau
matig
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
786 m
Laagste punt
624 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Verdere info/links

Historische Plaatsen: Een aaneenschakeling van historische plaatsen op een korte afstand: de parochiekerk S. Pietro e Paolo en de kerk S. Rocco in Mesocco, met als hoogtepunt de uitgestrekte burcht Castello di Mesecco, de machtigste vesting in Graubünden, gelegen op een hoge rots en van verre zichtbaar. Verder komt u langs de Chiesa Sta. Maria del Castello met zijn prachtige wandschilderingen uit circa 1460. In Soazza staat een volgend belangrijk monument, de parochiekerk S. Martino, al van grote afstand een blikvanger. Binnen vindt u wandschilderingen, een prachtig beschilderd houten plafond en schitterend stucwerk. Verder zijn er in Soazza de Capella dell'Addolorata, de kerk S. Rocco en het Ospizio. Meer informatie vindt u in ‘Kunst und Kultur in Graubünden'.

Start

Mesocco (785 m)
Coördinaten:
Geografisch
46.391583, 9.232972
UTM
32T 517911 5137582

Bestemming

Soazza

Tochtbeschrijving

Mesocco – Ruina Castello – Soazza

Noteer


alle notites over beschermde gebieden

Openbaar vervoer

Heenreis: Met de PostBus aan Mesocco Statione.

Terugreis: Met de PostBus van Soazza.
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Boek aanbeveling voor deze regio:

Bekijk meer


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Niveau
matig
Afstand
4 km
Duur
1:30u
Stijgen
41 m
Afdalen
199 m
Tocht van a naar b

Statistiek

  • Inhoud
  • Nieuwe POI
  • Show images Hide images
: uur
 km
 m
 m
 m
 m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.