Delen
Favorieten
Printen
GPX
KML
plan je tocht hier naartoe
Embedden
Fitness
Wandeling

Blick-ins-Land Kahle Pön (Rothaarsteig en een kwaliteitsroute)

· 4 reviews · Wandeling · Sauerland
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Tourist-Information Willingen Geverifieerde partner  
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • /
  Foto: K.-P. Kappest, Rothaarsteigverein
 • / An der Diemelquelle
  Foto: Andreas Skorka, DAV Sektion Kassel
 • / Wanderportal Pönparkplatz Düdinghausen
  Foto: Touristik-Gesellschaft Medebach mbH
 • / Video Graf Stolberg Hütte
  Video: willingen.de
 • / Nebel auf der "kahlen Pöhn"
  Foto: Stefan Riek, Community
450 600 750 900 1050 m km 1 2 3 4 5 6 Graf Stolberg Hütte

Parkeerplaats “Am Knoll” - Graf Stolberg Hütte - Uplandsteig - kruis op de top van de berg ('Gipfelkreuz') - Kalied - Graf Stolberg Hütte - parkeerplaats

licht
6,9 km
1:58 u
180 m
180 m

“Vooruitgang”. De ene ziet het zo, de andere zo. De gemeente Willingen probeert echter voortdurend in nauwe samenwerking met de plaatselijke vereniging “UGV - Upländer Gebirgsverein e.V.” evenals met alle Upland-dorpen alle fantastische wandelpaden de wandelaars goed te onderhouden en te verbeteren. Met dit doel heeft de Deutscher Wanderverband zelfs de “kwaliteitsroutes” uitgeroepen. Enkele hiervan zijn terug te vinden in ons wandelgebied. Wij zorgen o.a. voor de verbetering van de markeringen en borden, het creëren van mooie uitzichtspunten en het maken van nieuwe wandelpaden. Maar ons belangrijkste motto is natuurlijk “Natuur blijft natuur”!

Tip van de auteur

De route is rijk aan afwisseling vooral in de maanden augustus en september als het de tijd van de heidebloemen is. Daarnaast zijn de blauwe bosbessen zeker het proberen waard.

outdooractive.com User
Auteur
Tourist-Information Willingen
Laatste wijziging op: 24.10.2018

Niveau
licht
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
734 m
Laagste punt
651 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Ruststop

Graf Stolberg Hütte

Veiligheidsaanwijzingen

In de winter moet je opletten voor sneeuwverstuivingen!

Verdere info/links

De toegang tot de parkeerplaats 'Auf'm Knoll' via de richting Willingen - Usseln Richtung Titmaringhausen is in de winter door sneeuw moeilijk te bereiken!

Start

Parkeerplaats 'Auf'm Knoll' in Willingen-Usseln of op de parkeerplaats dicht bij de straat (696 m)
Coördinaten:
Geografisch
51.262845, 8.645925
UTM
32U 475295 5679114

Bestemming

Parkeerplaats 'Auf'm Knoll' in Willingen-Usseln of op de parkeerplaats dicht bij de straat

Tochtbeschrijving

De start is bij de wandelparkeerplaats “Auf' m Knoll”. Het begin van de route loopt op 300 m asfalt richting de “Graf Stolberg Hütte”. Buig kort na de hut linksaf, ga ongeveer 250 m bergaf en gelijk, nog voor de verbindingsweg, weer rechtsaf het bos in. Hier kun je de bron van Diemel, die in de lente van 2016 nieuw vormgegeven is, bekijken. Daarna gaat het weer terug het bos in, tot aan de Hauptweg, waarna de route verder loopt via de “Uplandsteig”. Deze volg je een tijdje. Eerst op het smalle pad door het bos, vervolgens kruis je de skiheuvel “Am Pön”. Al snel loop je over fluweelzachte paden tot aan het kruis op de bergtop. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht op Usseln en de omringende “Upländer bergen”. In augustus en september bloeit er de heide. Dit is een eenmalig mooi schouwspel!

Via een smal pad gaat de route enigszins bergaf verder, voorbij aan het BBQ-station totdat je de grens met Noordrijn-Westfalen bent overgestoken. Van hieruit gaat het weer bergop richting Spitzbubenbusch (boefjesbos). Lang geleden sloegen handelaren op dit kruispunt hun slag. Daarom heet het bos Spitzbubenbusch! Nog maar een paar stappen tot aan de berg “Ka-lied” (745 m). “Lied” betekent in dit geval steile helling en “Ka” betekent kaal. Ga vanaf Ka-lied voorbij aan de weide en bergaf door het beukenbos. (Let op: de borden met “Wildschweine” (wilde zwijnen) maken attent op de aanwezigheid van deze dieren). In een dalkom gaat het dan verder naar rechts. Richting de keerplaats wordt het pad smaller en als “natuurpad” aangeduid. Vanaf hier word je langs de grens van Hessen/Noordrijn-Westfalen begeleid met mooie uitzichten. Met het zicht op de “Graf Stolberg Hütte” kun je een grenssteen tegen komen, die afkomstig is uit het jaar 1769. Nu sta je voor een “belangrijke” beslissing: ontspannen bij de originele hut of toch verder wandelen? Tot aan de parkeerplaats resp. ons eindpunt is het slechts nog 300 m. De kwaliteitsroute is slechts 6,9 km lang.

 

Routebeschrijving

Als je eenmaal met de auto in Willingen-Usseln bent, buig je op de B251 Korbacher Straße af naar de straat Zur Heide (waar zich een melkfabriek bevindt), ga je door de Eisenbahn tunnel voorbij de Diemelbron in de richting van Titmaringhausen. Vanaf de tunnel is het ong. 2.1 km naar de parkeerplaats 'Auf'm Knoll'.

In de winter kunnen wegen niet bereikbaar zijn vanwege de sneeuw. Rond deze tijd is alleen de weg vanaf Titmaringhausen tot de parkeerplaats 'Auf'm Knoll' bereikbaar.

Parkeren

Op de parkeerplaats 'Auf'm Knoll' in Willingen-Usseln kun je parkeren. Parkeren aan de 'Graf Stolberg Hütte' is helaas niet toegestaan.

Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Wandelkaart Willingen met UTM-raster, 1 : 28.000, ISBN 978-3-86636-912-2

€4,50


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

4,5
(4)
Jens Wotte 
19.11.2019 · Community
Sehr schöne kurze Strecke. Sie bietet eine schöne Aussicht auf das Umland. Sie ist einfach zu finden, wenn man die Graf Stollberg Hütte anfährt. Auf ihrer Rückseite befindet sich ein Parkplatz. Der Parkplatz gehört zur Hütte. Als wir da waren war dort allerdings fast nichts los. Den Parkplatz kann man sowohl aus Nordost als auch Südost anfahren. Aus Südost hat Google Maps uns durch einen sehr steilen Wald-/Schotterweg (mit großen Schlaglöchern) geführt, den ich vermeiden würde. Besonders bei Nässe. Die Strecke aus Nordost ist kein Problem. Die Straße in Richtung Nordwest von der Hütte aus gesehen ist mit einer Schranke abgesperrt. Bis zum Gipfelkreuz sind wir einfach den Weg U3 entlang. Ab dort muss man ein bisschen mehr auf die Karte in der App gucken. Mit GPS klappt das aber super. Empfang ist dort auch super. Ich hatte dort permanent 4G. Der Offlinemodus ist nicht unbedingt notwendig.
toon meer
Gedaan op 05.11.2019
Christof Benner
03.06.2018 · Community
Strecke ist schön. Leider ist die Zufahrt zum Wanderparkplatz nicht ausgeschildert für einen Ortsfremden fast nicht zu finden ich habe eine gute halbe Stunde gebraucht bis ich an dem Parkplatz war.
toon meer
Sandra Finger
01.05.2018 · Community
Schöne Tour mit vielen tollen Ausblicken!
toon meer
Dienstag, 1. Mai 2018, 06:48 Uhr
Foto: Sandra Finger, Community
Dienstag, 1. Mai 2018, 06:49 Uhr
Foto: Sandra Finger, Community
Dienstag, 1. Mai 2018, 06:49 Uhr
Foto: Sandra Finger, Community
Dienstag, 1. Mai 2018, 06:50 Uhr
Foto: Sandra Finger, Community
Dienstag, 1. Mai 2018, 06:50 Uhr
Foto: Sandra Finger, Community
Bekijk alle reviews

Foto's van anderen

+ 3

Reviews
Niveau
licht
Afstand
6,9 km
Duur
1:58 u
Stijgen
180 m
Afdalen
180 m
Rondtocht Mooi uitzicht Horeca onderweg Kindvriendelijk Tip van locals Tocht met top

Statistiek

: uur
 km
 m
 m
Hoogste punt
 m
Laagste punt
 m
Hoogteprofiel tonen Hoogteprofiel verbergen
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.