Delen
Favorieten
Printen
GPX
KML
plan je tocht hier naartoe
Fitness
Dagwandeling

Hühnerspiel: Rondwandelroute 2 Oberbergtal parkeerplaats "Josef" - Brandstattalm - Hühnerspiel – Milderaunalm – Auffangalm - Oberbergtal parkeerplaats"Josef"

Dagwandeling · Stubaital
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Tourismusverband Stubai Tirol Geverifieerde partner   Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Brandstattalm Sommer
    / Brandstattalm Sommer
    Foto: Tourismusverband Stubai Tirol
Kaart / Hühnerspiel: Rondwandelroute 2 Oberbergtal parkeerplaats "Josef" - Brandstattalm - Hühnerspiel – Milderaunalm – Auffangalm - Oberbergtal parkeerplaats"Josef"
1500 1800 2100 2400 2700 m km 2 4 6 8 10 12 14 Brandstattalm Milderaunalm Auffangalm

14,5 km
6:00 u
1037 m
1037 m

Een speelplaats voor mens en dier. Zo zou je het natuurgebied Hühnerspiel kunnen omschrijven. Vlak onder de imposante Brennerbergtop, op een met alpenrozen en blauwe bessenstruiken begroeide vlakte, bevindt zich een natuurterrein om naar hartelust te spelen en te ontspannen. Op de markante houten ronde zitbank kunt u genieten van een 360 gaden panorama van het omringende berglandschap. Op mooie heldere dagen ziet u niet alleen het dal beneden, maar ook het verderop gelegen Inndal en de met ijs bedekte toppen van de gletsjer achterin het Stubaital.

De naam "Hühnerspiel" is overigens afgeleid van de dieren die hier leven. Vanaf eind maart tot begin juni – in de baltstijd – wemelt het hier van de baltsende horhoenders. Vlak na zonsopgang beginnen de mannetjes met het zogenaamde bolderen. De donkerzwart gekleurde mannetjes paraderen over het terrein met hun felle staalblauwe borst, de opvallende rode wenkbrauwen en de witte vleugelstreep en staartachterkant. De haan heeft een karakteristieke staart in de vorm van een lier (die ook wordt gebruikt om hoeden mee te versieren), die tijdens de balts wordt opgezet en gespreid. Verder maakt de haan hoge sprongen en laat diverse poses zien terwijl hij koerende en sissende baltsgeluiden laat horen.

Na een pauze, die door jagers ook wel het ochtendgebed wordt genoemd, begint de zonnebalts. De mannetjes doen nog een keer extra hun best en tonen aan de bruingespikkelde, iets kleinere vrouwtjes hun "baltsrozen". Dat zijn de rode huidplooien boven de ogen die als een soort grote rode wenkbrauwen opzwellen. De sterkste en meest dominante mannetjes mogen daarna met de vrouwtjes paren. In deze precaire fase van het paringsritueel is het raadzaam niet te dichtbij te komen teneinde de dieren niet te storen.

outdooractive.com User
Auteur
Stubai Tirol
Laatste wijziging op: 22.05.2019

Hoogste punt
2261 m
Laagste punt
1376 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Ruststop

Brandstattalm
Auffangalm
Milderaunalm

Start

Oberbergtal / Parkplatz "Josef" (1376 m)
Coördinaten:
Geografisch
47.116267, 11.250190
UTM
32T 670697 5220541

Bestemming

Oberbergtal / Parkplatz "Josef"

Tochtbeschrijving

Uitgangspunt is het parkeerterrein "Josef" in het Oberbergtal, van waaruit je in ongeveer 1 uur over een bospad naar de Brandstattalm wandelt. Vanaf hier leidt een bergpad in de richting van de Seblasspitze. Na ongeveer 20 minuten volg je de afsplitsing naar links richting Hühnerspiel. Dit natuurterrein bereik je na een wandeling van 1,5 uur over de zogeheten "Madlasböden". De afdaling naar de Milderaunalm duurt een uur. Van hieruit wandelt men in ongeveer een uur over een bospad in de richting van de Auffangalm. Vanaf deze berghut volg je het bospad terug naar het parkeerterrein "Josef".

Routebeschrijving

Die Tour startet beim Parkplatz „Josef“ im Oberbergtal. Den Parkplatz erreicht man indem in Milders in Richtung Oberbergtal abzweigt und der Straße ca. 3,5 Kilometer folgt. 

Parkeren

Beim Ausgangspunkt befinden sich ca. 20 Parkplätze.
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Afstand
14,5 km
Duur
6:00 u
Stijgen
1037 m
Afdalen
1037 m
Rondtocht Horeca onderweg Tip van locals

Statistiek

: uur
 km
 m
 m
Hoogste punt
 m
Laagste punt
 m
Hoogteprofiel tonen Hoogteprofiel verbergen
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.