Co to są "Media"?

Aby uzyskać lepszy przegląd przesłanych multimediów, możesz wyświetlić wszystkie swoje zdjęcia i filmy w galerii w sekcji "Moja strona" → "Media". Obejmuje to media, które przesłałeś do własnych treści, takie jak wycieczki, punkty, aktualne warunki itp., a także media, które zamieściłeś w treściach innych osób.

Uzyskiwanie dostępu do dodatkowych informacji na temat mediów

Umieszczając zdjęcie lub film w widoku pełnoekranowym, będziesz mógł uzyskać dostęp do informacji 'i' w lewym górnym rogu, co z kolei umożliwia wyświetlenie dalszych szczegółów, takich jak dokładna lokalizacja zdjęcia lub filmu (pod warunkiem, że georeferencja jest dostępna) oraz element treści, z którym jest powiązany. Każde zdjęcie lub wideo można połączyć z jednym lub kilkoma elementami treści. Widok pełnoekranowy otworzy również pasek u dołu ekranu, który wyświetla dodatkowe obrazy miniatur.

Ten widok jest obecnie dostępny tylko na stronie internetowej, a nie w aplikacji.


Zarządzanie i usuwanie mediów

Media w profilu Twojej witryny można wyświetlać i sortować według “dzień“, “miesiąc“ i “wszystkie media“.

Biała ikona edycji w prawym górnym rogu każdej miniatury pozwala wprowadzić zmiany lub usunąć podpis, dodać opis lub określić prawa autorskie.

Możliwe jest również całkowite usunięcie zdjęcia lub filmu z galerii multimediów, co spowoduje również usunięcie go ze wszystkich powiązanych treści i Platformy jako całości. Jeśli zdecydujesz się usunąć zdjęcie/wideo z elementu zawartości, ale nie chcesz usuwać go z galerii multimediów, użyj trybu edycji odpowiedniej zawartości i usuń tam multimedia.

Aby usunąć multimedia z elementu treści w aplikacji, zacznij od przejścia do strony szczegółów treści, do której przesyłane jest zdjęcie. Otwórz tryb edycji treści i dotknij raz, aby usunąć obraz. Całkowite usunięcie zdjęcia z galerii multimediów można wykonać tylko na stronie internetowej.


Czy Twoje media są publiczne czy prywatne?

Aby sprawdzić status prywatności przesłanych multimediów, poszukaj małego białego symbolu zamkniętej kłódki na zdjęciu/filmie. Jeśli nie widać blokady, oznacza to, że zdjęcie/film został opublikowany na platformie i jest widoczny dla wszystkich. Jeśli pojawi się symbol zamkniętej kłódki, zdjęcie/wideo jest ustawione jako nieopublikowane i może być oglądane tylko przez Ciebie.

Kliknięcie symbolu edycji umożliwia ustawienie statusu zdjęcia/filmu. Decydując się na to, aby media pozostały nieopublikowane, ustawiają je ogólnie jako prywatne dla wszystkich powiązanych treści, co oznacza, że są widoczne tylko dla Ciebie. Symbol kłódki zostanie przydzielony, a obraz pozostanie w Twojej galerii.


Dobrze wiedzieć

Jeśli dodasz multimedia do własnych nieopublikowanych treści (np. trasy), one również zostaną nieopublikowane. Dopiero po opublikowaniu tych treści media staną się widoczne dla Społeczności.

Przeczytaj także