Wat is 'media'?

Om een beter overzicht te krijgen van al jouw geüploade afbeeldingen en video's, kun je al jouw media bekijken in een galerij onder "Mijn pagina"> "Media". Dit omvat niet alleen alles wat je hebt geüpload naar jouw eigen content, zoals routes, punten en actuele condities, maar ook wat je hebt gepost als reactie op content gemaakt door anderen.

Toegang tot meer informatie over jouw media

Door de foto of video op volledig scherm weer te geven, krijg je toegang tot de info 'i' in de linkerbovenhoek, waarmee je verdere details kunt bekijken, zoals de exacte locatie van de foto of video (mits georeferentie beschikbaar is) en het inhoudselement waaraan het gekoppeld is. Elke foto of video kan aan een of meer inhoudsitems worden gekoppeld. De schermvullende weergave opent ook een balk onderaan het scherm die extra miniatuurafbeeldingen weergeeft.

Deze weergave is momenteel alleen beschikbaar op de website, niet in de app.


Beheren en verwijderen van jouw media

Media in jouw websiteprofiel kunnen worden weergegeven en gesorteerd worden op "dag", "maand" en "alle media".

Met het witte bewerkingsicoontje in de rechterbovenhoek van elke thumbnail kun je het bijschrift wijzigen of verwijderen, een beschrijving toevoegen of de auteursrechten specificeren.

Een foto of video volledig verwijderen uit je mediagalerij is ook een optie, waardoor deze ook verwijderd wordt van alle gelinkte inhoud en het Platform in zijn geheel. Als je ervoor kiest om een foto/video te verwijderen uit een item van de inhoud, maar het niet wilt verwijderen uit je mediagalerij, gebruik dan de bewerkingsmodus van de overeenkomstige inhoud en verwijder de media daar.

Om media te verwijderen uit een inhoudsitem in de app, ga je eerst naar de detailpagina van de inhoud waarnaar de foto is geüpload. Open de bewerkingsmodus van de inhoud en tik eenmaal om de foto te verwijderen. Het volledig verwijderen van een foto uit jouw mediagalerij kan alleen op de website worden gedaan.


Is jouw media privé of openbaar?

Om de privacystatus van je geüploade media te controleren, zoek je naar het kleine witte gesloten slotsymbool op de foto/video. Als er geen slotje te zien is, betekent dit dat de foto/video gepubliceerd is op het platform en voor iedereen zichtbaar is. Als er een gesloten slotje te zien is, staat de foto/video op ongepubliceerd en kan deze alleen door jou worden bekeken.

Als je op het bewerkingssymbool klikt, kun je de status van je foto/video instellen. Als je ervoor kiest dat een medium ongepubliceerd blijft, wordt het in het algemeen voor alle gekoppelde inhoud op privé gezet, wat betekent dat het alleen voor jou zichtbaar is. Het slotsymbool wordt toegewezen en de afbeelding blijft in jouw galerij.


Goed om te weten

Als je media toevoegt aan jouw eigen ongepubliceerde inhoud (bijvoorbeeld een route), zal deze ook ongepubliceerd worden. Alleen door deze inhoud te publiceren zal de media zichtbaar worden voor de Community.  

aangeraden om te lezen