Foto's - ontdek foto's wereldwijd

Doe inspiratie op voor je volgende reis of reisbestemming door foto's van over de hele wereld te bekijken. Beweeg hiervoor de kaart naar de gewenste locatie en zoom in of uit om meer of minder foto's te bekijken. Gebruik het info-vakje 'i' om de bijbehorende route of het uitzichtpunt te bekijken, die je vervolgens aan jouw collecties kunt toevoegen.

Activeer de fotolaag

Je kunt de fotolaag activeren in alle verschillende kaartvensters die we op het platform hebben, de Route vinder en Routeplanner, op de hoofdkaart bovenaan de startpagina en in de gedetailleerde kaartweergave van elke route. Selecteer het kaartlaag icoon in de rechter benedenhoek van het venster. De fotofunctie vind je vervolgens onder "Extra lagen". Hier kun je de functie ook deactiveren.

Met de fotolaag kun je afbeeldingen bekijken die specifiek zijn voor een regio. Dit geeft een eerste indruk van wat je kunt verwachten van een gebied of regio tijdens het maken van jouw reisplannen. Fotolocaties die jou bijzonder aanspreken, kun je in je routeplanning opnemen.


Inhoud bekijken die aan een foto is gekoppeld

Een klik op de miniatuurafbeelding opent een beeld op ware grootte van de foto. Daar kun je de info 'i' in de linkerbovenhoek gebruiken om toegang te krijgen tot relevante details, zoals de exacte positie en de inhoud waaraan de foto is gekoppeld.

Aan een foto kunnen één of meer inhoudselementen gekoppeld zijn, afhankelijk van waar en hoe de foto werd toegevoegd. Het praktische hiervan is dat je de route of het uitkijkpunt kunt vinden van waar de foto werd genomen en misschien zelf kunt bezoeken.

De volledige weergave opent ook een galerij met extra foto's van de fotolaag.


Goed om te weten

De fotolaag toont niet alle foto's die op ons platform worden gehost. Ze is beperkt tot beelden met georeferenties die relevant zijn voor dat deel van de kaart. Ons algoritme is zo geprogrammeerd dat het eerst landschapsbeelden toont en ervoor zorgt dat deze gelijkmatig over de kaart worden verdeeld.

Dit betekent dat slechts een selectie van beelden van een plaats of een attractie wordt weergegeven. Bij het maken van zijn selectie zoekt het algoritme naar specifieke trefwoorden in de beschrijving van de beelden.

 


Aangeraden om te lezen