Plan je tocht hier naartoe Kopieer route
Bergtour Aanbevolen route

Trekking - rond Monte Cimone

· 1 review · Bergtour · Caldonazzo
Verantwoordelijk voor deze inhoud
APT Valsugana e Lagorai Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Anello del Monte Cimone
    Anello del Monte Cimone
    Foto: visit trentino, APT Valsugana e Lagorai
m 1600 1400 1200 1000 800 600 400 200 8 6 4 2 km
Beklim de Monte Cimone tussen koele bossen en prachtige uitzichten over Valsugana en het Caldonazzomeer
Matig
Afstand 9,5 km
4:00 u
1.035 m
1.035 m
1.525 m
500 m
De ongebruikelijke route die vanaf de noordkant naar Monte Cimone klimt, ontwikkelt zich in een wilde en weinig bezochte omgeving. Na een eerste gedeelte dat bosweg en pad afwisselt, volgt een prachtige traverse (Panoramische wandeling - Pad van de vrede) die gebruik maakt van een oud militair muilezelpad, hersteld met de plaatsing van prachtige hangbruggen. Juist op dit centrale stuk kun je genieten van een schitterend uitzicht over de bekken Caldonazzo met zijn zeer blauwe meer; hier strekt de blik zich uit naar de Brenta Dolomieten en de Carè Alto-groep, die op betoverende wijze de horizon schetsen. Het bereiken van de top vindt plaats langs het steile laatste stuk (padnr. 222), volledig ondergedompeld in het bos. De top wordt gekenmerkt door dichte begroeiing en het prachtige kruis op de top past qua grootte niet bij de hoge planten die de top ondersteunen. U daalt via het pad omhoog en volgt de route 225 SAT (Sentiero dei Piani) die direct aan de noordkant afdaalt. Met deze optie kun je een mooie ringloop maken.
Profielfoto van: Omar Ropelato
Auteur
Omar Ropelato
Laatste wijziging op: 02.03.2021
Niveau
Matig
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
1.525 m
Laagste punt
500 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Wegtypes

Hoogteprofiel tonen

Veiligheidsaanwijzingen

1) Bereid uw route goed voor

2) Kies een route die goed uw voorbereiding past

3) Kies geschikte uitrusting 

4) Raadpleeg altijd voor vertrek de weerberichten

5) Alleen beginnen is altijd riskanter

6) Laat informatie achter over uw route en het geschatte terugkomsttijd

7) Aarzel niet om een ​​beroep te doen op een professional

8) Let op de aanwijzingen en borden die u tijdens de route tegenkomt

9) Aarzel niet om op uw stappen terug te keren

10) In geval van een ongeval, sla alarm door 112 te bellen

 

Zoals u zich zult voorstellen, is de uitvoerbaarheid van de routes in een bergomgeving strikt afhankelijk van natuurlijke fenomenen, veranderingen in de omgeving en weersomstandigheden. Om deze reden is het mogelijk dat de informatie op deze pagina is gewijzigd. Informeer voor vertrek naar de staat van de route door contact op te nemen met de huttenbeheerder over uw route, de berggidsen, de bezoekerscentra van de natuurparken en de VVV-kantoren.

Start

Caldonazzo (500 m) (501 m)
Coördinaten:
DD
45.983881, 11.266867
DMS
45°59'02.0"N 11°16'00.7"E
UTM
32T 675578 5094755
w3w 
///rondtrekken.geglipt.voedert
Toon op de kaart

Bestemming

Monte Cimone (1525 m)

Tochtbeschrijving

Steek tegenover de parkeerplaats de weg over (plaatsje Dossi) en neem het ​​kleine weggetje met borden SAT 225-"Monte Cimone - Sentiero dei Piani".

De weg loopt langs een appelboomgaard en blijft aan de linkerkant van het perceel. Aan het einde van het veld begint het echte pad en gaat het dichte bos in. Volg het goed gemarkeerde pad dat direct in de vegetatie klimt. Steek een smal weggetje over en loop altijd direct richting de berg.

Op een hoogte van 643m leidt het pad naar een bosweg. Ga er links langs omhoog. U negeert een splitsing aan de rechterkant en blijft de SAT-borden volgen richting "Monte Cimone".

Op een hoogte van 922m sluit het pad aan het muilezelpad. Volg het suggestieve muilezelpad dat nu naar rechts stijgt (west).

Deze brengt je op een hoogte van 957 m waar je aan de linkerkant het  pad 225 "Sentiero dei Piani" kunt zien dat aftakt om rechtstreeks naar Monte Cimone te klimmen. In plaats van deze te nemen, is het raadzaam om verder te gaan via het muilezelpad (Sentiero della Pace) dit is een langer maar zeker suggestief pad.

Zo wordt een prachtige traverse gevolgd die wordt gekenmerkt door fantastische panoramische punten (Polsa del Vescovo) en gerestaureerd met metselwerk en hangbruggen, waarbij de oorspronkelijke route van de Grote Oorlog wordt gevolgd.

De panoramische omgeving is werkelijk opmerkelijk met een prachtig uitzicht op het meer van Caldonazzo, de Brenta Dolomieten en Carè Alto, duidelijk te onderscheiden aan de horizon.

de traverse, die erg lang is, win je langzaam hoogte. Negeer de tak met het pad dat naar rechts afdaalt in de richting van “Col de le Albarele” (Pad van de Tamazol).

Hier, zonder van richting te veranderen, volg het pad 222 en ga je verder bergopwaarts tot een hoogte van 1244m  in de richting van Monte Cimone.

Het terrein wordt behoorlijk steil. In het bos is het spoor niet altijd duidelijk zichtbaar; de rode en witte borden op de planten moeten zorgvuldig worden opgevolgd, ook al zijn sommige vervaagd en niet erg goed zichtbaar.

Je komt uit op een smalle weg. Volg deze ongeveer 300 meter naar rechts (borden naar Monte Cimone). Let op waar de weg vlakker wordt en neem pad 222 (borden naar Monte Cimone), dat steil het bos in klimt. Hierna bereik je de top van Monte Cimone op een hoogte van 1525 meter.

Je daalt af via hetzelfde pad als de heenweg en volgt de borden 225 "Sentiero dei Piani"  die direct aan de noordkant afdaalt en aansluit aan een ander pad op een hoogte van 957 meter. Met deze optie kun je een mooie ring maken.

Noteer


Alle notites over beschermde gebieden

Routebeschrijving

Ga via de snelweg SS47 Valsugana tot Caldonazzo, ga het centrum binnen en volg aanwijzingen naar Centa S. Nicolò - Asiago. Aan het einde van het dorp, voorbij de brug van de beek Centa, komt men bij een sportveld, hier kunt u parkeren aan de linkerkant.

Coördinaten

DD
45.983881, 11.266867
DMS
45°59'02.0"N 11°16'00.7"E
UTM
32T 675578 5094755
w3w 
///rondtrekken.geglipt.voedert
Toon op de kaart
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Uitrusting

Stevige bergschoenen, windjack, handig telescopische stokken

Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Wilt u de schrijver een vraag stellen?


Reviews

5,0
(1)

Foto's van anderen


Reviews
Niveau
Matig
Afstand
9,5 km
Duur
4:00 u
Stijgen
1.035 m
Afdalen
1.035 m
Hoogste punt
1.525 m
Laagste punt
500 m
Tocht van a naar b Mooi uitzicht Flora gezond klimaat Tip van locals

Statistiek

  • Inhoud
  • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
Kaarten en paden
Afstand  km
Duur : uur
Stijgen  m
Afdalen  m
Hoogste punt  m
Laagste punt  m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.