Plan je tocht hier naartoe Kopieer route
Lange-Afstands Fietsroute Aanbevolen route

Valsugana Fietspad

· 2 reviews · Lange-Afstands Fietsroute · Trentino
Verantwoordelijk voor deze inhoud
APT Valsugana e Lagorai Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
 • Ciclabile sul Lago di Caldonazzo
  Ciclabile sul Lago di Caldonazzo
  Foto: APT Valsugana, APT Valsugana e Lagorai
De vallei met centraal de rivier de Brenta die vanuit de meren van Levico en Caldonazzo ontstaat om 175km later in de lagune van Venetië uit te monden, is altijd al een belangrijke route geweest tussen de bergen en de Adriatische zee....
Matig
Afstand 82 km
6:24 u
252 m
631 m
488 m
111 m
Het fietspad van Valsugana dat het Caldonazzomeer met Bassano del Grappa verbindt, is een waar paradijs voor alle fietsliefhebbers: 80 km lang cultuur, geschiedenis en unieke natuur tussen Trentino en Veneto. Twee regio’s die zijn verbonden via een rivier en zo een ware culturele route vormt die is te vergelijken met andere bekende Europese routes.De Brenta rivier en haar loop vertegenwoordigen een unieke route met vele historische en culturele bezienswaardigheden. Bovendien zijn er in deze mooie streek artistieke en natuurlijke details bewaard gebleven die nog altijd van groot belang zijn.Haar wateren begeleiden je langs een eenvoudige route, vrijwel vlak en dus geschikt voor groot en klein om zo in alle rust en vrijheid van sport in de natuur te genieten.

Het staat in 2014 op de lijst van de 4 mooiste fietspaden van Europa en ontving in 2020 de Italian Green Road Award (persprijs) en als groenste fietspad van Italië op de Cosmo Bike Show in Verona!

Tip van de auteur

Let op !! Semi-permanente omweg in het plaatsje Pianello "Veneto", verlaat je het fietspad dat door Martincelli loopt en volg de oude provinciale weg "promisquo stretch" die naar Primolano leidt. Hier hervat het fietspad. De omweg is echter goed aangegeven. De kilometerstand blijft grotendeels hetzelfde.
Profielfoto van: APT Valsugana
Auteur
APT Valsugana
Laatste wijziging op: 02.05.2023
Niveau
Matig
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
488 m
Laagste punt
111 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Wegtypes

Asfalt 99,99%
Asfalt
82 km
Hoogteprofiel tonen

Veiligheidsaanwijzingen

 • Doe altijd voorzichtig tijdens het oversteken van de kruispunten die u onderweg tegenkomt.
 • Wees voorzichtig bij het inhalen van andere fietsen
 • Controleer uw fiets regelmatig, zeker als hij al jaren wordt gebruikt.
 • Maak jezelf zichtbaar: het reflecterende vest (of reflecterende schouderbanden) is na zonsondergang altijd verplicht in tunnels en in buitenwijken.
 • Draag altijd een helm.
 • Zorg ervoor dat de voor- en achterlichten van de fiets werken.
 • Toon van tevoren uw intentie als u zich wilt verplaatsen met uw armen en controleer altijd voordat u zich verplaatst of er geen voertuigen achter u aankomen.
 • Gebruik geen koptelefoon of oortelefoon: u heeft al uw aandacht op de weg nodig!
 • Respecteer de verkeersborden: stop bij verkeerslichten en ga niet de verkeerde kant op.
 • Als u in een groep rijdt, rij dan altijd achter elkaar
 • U heeft de bel, gebruik deze om uw aanwezigheid te signaleren.
 • Voorkom fietsen over trottoirs en neem de fiets indien nodig met de hand.
 • Als er fietspaden zijn, maak er dan gebruik van: uw veiligheid staat op het spel en het is een verplichting volgens de wegcode.

 

Opmerking: Fietspaden in Trentino zijn normaal gesproken gesloten door een provinciale verordening van  15 november tot 15 april.

 

De informatie op deze pagina is onderhevig aan onvermijdelijke variaties, daarom heeft geen enkele indicatie een absolute waarde. Onjuistheden of onnauwkeurigheden kunnen niet volledig worden vermeden, gezien de snelheid van de meteorologische veranderingen die kunnen optreden. In die zin wijzen wij elke verantwoordelijkheid af voor eventuele wijzigingen die door de gebruiker zijn aangebracht. Het is echter raadzaam om, voordat u een excursie maakt, zich te informeren naar meteorologische omstandigheden.

Houd er rekening mee dat de uitvoerbaarheid van de routes in de bergen strikt gebonden zijn aan voorwaarden die afhankelijk zijn van bijzonder nauurlijke verschijnselen, zoals weersomstandigheden en wijzigingen in het Milieu beleid. Om deze redenen kan de informatie op deze pagina worden gewijzigd. Voordat je vertrekt voor een route, neem van te voren, ter info, contact op met de eigenaar van de berghut, berggidsen, de bezoekerscentra van de natuurparken of de VVV-kantoren.

Tips en hints

Voor informatie www.visitvalsugana.it

 

Start

Levico Terme (468 m)
Coördinaten:
DD
46.063211, 11.232694
DMS
46°03'47.6"N 11°13'57.7"E
UTM
32T 672684 5103494
w3w 
///doucht.rugzakken.vaakst

Bestemming

Bassano del Grappa

Tochtbeschrijving

Het fietspad is de enige in zijn soort en loopt in lange stukken langs de rivier Brenta. Er zijn geen bijzondere problemen qua hoogte en is ideaal voor amateur fietsers. U zult langs de weg de eetgelegenheden niet missen: er zijn Bicigrillen in Levico en Tezze di Grigno en verschillende bar/ijssalons in de dorpjes. Deze route doorkruist alle belangrijke stadjes van de Valsugana, ook de grootste stad, Borgo Valsugana, dat vele voorzieningen biedt, waaronder een informatiepunt. Het fietspad loopt verder langs de rivier de Brenta en langs andere dichtbij liggende dorpen die bereikt kunnen worden via een korte omweg.Bij het kleine dorpje Pianello Vallon komt een eind aan het fietspad in het gedeelte van Trentino en bent u op de grens met de provincie Vicenza. Vanaf Pianello, gaat u door langs de rivier Brenta over hangbruggen die bij het smalste deel van de Valsugana zijn opgehangen. Hier komt u bij restaurant Cornale die ook als Bici Grill functioneert, van hieruit naar Bassano del Grappa loopt het fietspad via de secundaire weg waar talrijke en autentieke dorpen aanliggen zoals: Valstagna, Oliero, Campolongo sul Brenta, Campese, Sant' Eusebio. Deze laatste route in Veneto vraagt een beetje oplettendheid voor de weg, omdat het gewone (auto)verkeer hier ook gebruik van maakt.

Openbaar vervoer

Per raggiungere la ciclabile della Valsugana basta dirigersi verso il fiume brenta perchè la ciclabile segue il corso del fiume delle volte alla sinistra o alla destra orografica.

Parkeren

Bij elk treinstation, en in de dorpjes waar het fietspad doorheen loopt: Pergine, Calceranica, Caldonazzo, Marter di Roncegno, Borgo Valsugana, Castelnuovo, Castel Ivano, Tezze....

Coördinaten

DD
46.063211, 11.232694
DMS
46°03'47.6"N 11°13'57.7"E
UTM
32T 672684 5103494
w3w 
///doucht.rugzakken.vaakst
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Presso gli uffici turistici i vari noleggi e i bicigrill è disponibile la cartina integrale della ciclabile.

Uitrusting

Aangeraden wordt om een helm te gebruiken

Soortgelijke routes in de omgeving

 Deze suggesties zijn automatisch gemaakt.

Vragen & antwoorden

Vraag van Filippo Marrè Brunenghi · 14.06.2020 · Community
Ci sono dei mezzi pubblici (treno o bus) per fare la strada inversa? Perché vorrei arrivare la con la macchina, fare la ciclabile, e poi tornare in dietro coi mezzi.
Toon meer
Beantwoord door Omar Ropelato · 16.06.2020 · APT Valsugana e Lagorai
Buon giorno Filippo, le invio il link per verificare gli orari https://www.trentinotrasporti.it/images/ferrovia/FTB%202020EST%20INTERRUZIONE_andata.pdf https://www.trentinotrasporti.it/images/ferrovia/FTB%202020EST%20INTERRUZIONE_ritorno.pdf a Disposizione Omar
2 more replies
Il treno che da Bassano mi riporta a Levico c è sempre? Vorremmo farla verso metà giugno, infrasettimanale. Grazie
Toon meer
Beantwoord door Omar Ropelato · 03.06.2020 · APT Valsugana e Lagorai
Buon Giorno Giuseppe, le invio gli orari dei treni, sia Andata che il Ritorno https://www.trentinotrasporti.it/images/ferrovia/A4_FTB_2020_ANDATA.pdf https://www.trentinotrasporti.it/images/ferrovia/A4_FTB_2020_RITORNO.pdf Rimaniamo a disposizione Omar
Vraag van Antonio Sassi · 28.05.2020 · Community
Che bici usare? Mtb o bdc? Ci sono fontane x l’acqua?
Toon meer
Beantwoord door Omar Ropelato · 29.05.2020 · APT Valsugana e Lagorai
Buon giorno Antonio, la ciclabile della Valsugana e tutta ben asfaltata, il tipo di bicicletta da usare è una scelta molto soggettiva, ci sono molti noleggi ben forniti e in grado di poterle consigliare la bici più indicata per lei. E' possibile noleggiare anche bici elettriche, con pedalata assistita che sicuramente possono darle una marcia in più :-) Lungo la ciclabile ci sono 4 bici grill e si passa anche per alcuni paesi dove può trovare anche gelato artigianale. Trova comunque anche alcune fontanelle. Rimango a disposizione Omar
1 more reply
Bekijk alle vragen

Reviews

4,0
(2)

Foto's van anderen


Reviews
Niveau
Matig
Afstand
82 km
Duur
6:24 u
Stijgen
252 m
Afdalen
631 m
Hoogste punt
488 m
Laagste punt
111 m
Etappe tocht Kindvriendelijk Horeca onderweg Cultureel/historische waarde Tip van locals

Statistiek

 • Inhoud
 • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
Kaarten en paden
Afstand  km
Duur : uur
Stijgen  m
Afdalen  m
Hoogste punt  m
Laagste punt  m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.