Plan je tocht hier naartoe Kopieer route
Skitour Aanbevolen route

Toerskiën - Passo 5 Croci en Cima Socede: het hart van Lagorai

· 1 review · Skitour · Scurelle
Verantwoordelijk voor deze inhoud
APT Valsugana e Lagorai Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Passo 5 Croci e Cima Socede: il cuore del Lagorai
    Passo 5 Croci e Cima Socede: il cuore del Lagorai
    Foto: APT Valsugana, CC BY-ND, APT Valsugana e Lagorai
Aangename wandeling om kennis te maken met de Lagorai, normaal gesproken veilig, afgezien van het laatste stuk naar de top na hevige sneeuwval.  Het uitzicht is altijd erg mooi en vanaf Passo 5 Croci kun je genieten van een prachtige uitzicht op Cima d'Asta.
Licht
Afstand 9,9 km
2:39 u
695 m
695 m
2.153 m
1.463 m

Omhooggaan naar Passo 5 Crosi tijdens het winterseizoen met sneeuwschoenen of toerskiën kan een opwindende excursie zijn.

Als je in de buurt van Ponte Conseria, in Val Campelle, geparkeerd hebt kan je meteen de sneeuwschoenen aantrekken en vertrekken.

De weg, bergopwaarts maar zonder bijzondere hellingen, gaat eerst door een sprookjesachtig dennenbos en passeert de boomgrens  en opent zich uit op het Lagorai en Cima d'Asta-massief met een 360 ° uitzicht.

Tip van de auteur

La gita è sconsigliata in caso di abbondante neve fresca perché il pendio pur non essendo molto ripido può essere soggetto a grosse valanghe.
Profielfoto van: Alessio Conz
Auteur
Alessio Conz
Laatste wijziging op: 03.06.2020
Niveau
Licht
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
2.153 m
Laagste punt
1.463 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Windrichting
NEZW

Wegtypes

Zonder pad 100%
Zonder pad
9,9 km
Hoogteprofiel tonen

Rustplaatsen

MALGA CONSERIA
Rifugio Crucolo
CARLETTINI
HOTEL SAT LAGORAI
Malga Caserina di Dentro

Veiligheidsaanwijzingen

De stabiliteit van de sneeuwbedekking is onderworpen aan plotselinge en onvoorspelbare veranderingen. Raadpleeg altijd het lawinebericht (www.meteotrentino.it of anderen indien beschikbaar voor uw regio) en informeer zeer goed naar de heersende weeromstandigheden in de kantoren van de lokale berggidsen.

De gpx-sporen zijn louter indicatief voor de gemiddelde redelijke route, maar ze kunnen niet  blindelings worden gevolgd zonder een voorlopige beoordeling van de hellingen op dat moement.


Houd er rekening mee dat de uitvoerbaarheid van de routes in de bergen strikt gebonden zijn aan voorwaarden die afhankelijk zijn van bijzonder nauurlijke verschijnselen, zoals weersomstandigheden en wijzigingen in het Milieu beleid. Om deze redenen kan de informatie op deze pagina worden gewijzigd. Voordat je vertrekt voor een route, neem van te voren, ter info, contact op met de eigenaar van de berghut, berggidsen, de bezoekerscentra van de natuurparken of de VVV-kantoren.

Tips en hints

APT Valsugana - tel. +39 0461 727700 - info@visitvalsugana.it

Start

Ponte di Conseria (1.467 m)
Coördinaten:
DD
46.161276, 11.529116
DMS
46°09'40.6"N 11°31'44.8"E
UTM
32T 695263 5115076
w3w 
///gegis.promoties.airco

Bestemming

Ponte di Conseria

Tochtbeschrijving

Vanaf de parkeerplaats bij Ponte di Consèria (1465 m) volg de weg bergopwaarts naar Malga Caserine ongeveer honderd meter (meestal te voet), neem vervolgens de bosweg die naar links gaat en volg deze voor een lange tijd tot de bocht naar rechts . Verlaat de bosweg en volg een stuk weg naar links dat vervolgens afdaalt naar een grote open plek (de Aia del Buso) en volg dan het pad van het zomerpad naar links totdat je de hellingen onder Malga Conseria bereikt. Steek de heuvel halverwege over tot aan de Malga (hut,1822 m), altijd open in de winter.

Vanuit de hut kun je makelijk naar boven komen in noordoostelijke richting de brede hellingen naar de Cinque Croci Pas (2022 m) waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Begin nu met het beklimmen van de noordwestelijke hellingen van Cima Socede, ga een stukje naar rechts om een ​​steile strook te vermijden (let op opeenhopingen) en zoek vervolgens naar de beste route om naar de top te komen.

 

De afdaling kan rustig worden gedaan via het pad van de heenweg of via de bosweg die ons eerst naar Malga Valsorda leidt en vervolgens naar de Ponte di Conseria.

Over de weg

Vanaf de afslag SS47 van Valsugana (hoofdweg) Castel Ivano (Strigno) - Valle del Tesino. Bereik het dorp Strigno en draai richting Spera. Passeer het dorp en volg de borden naar Val Campelle. Steek de hele vallei over de hoofdweg over tot je de Ponte Conseria bereikt, waar je de parkeerplaats vindt.

Parkeren

parkeergelegenheid nabij de Conseria-brug.

Coördinaten

DD
46.161276, 11.529116
DMS
46°09'40.6"N 11°31'44.8"E
UTM
32T 695263 5115076
w3w 
///gegis.promoties.airco
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Boek aanbeveling door de auteur

Aanbevolen boek: SCI ALPINISMO IN LAGORAI CIMA D’ASTA – VERSANTE SUD - 2010

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Aanbevolen kaart: KOMPASS CATENA DEL LAGORAI CIMA D’ASTA

Uitrusting

Voor alle toerski-excursies wordt geschikte kleding aanbevolen, zelfs in het geval van plotselingee temperatuurdalingen en dat deze niet nat wordt in contact met sneeuw (waterdichte kleding zoals Gore-Tex) Bovendien moeten handschoenen, muts, zonnebril en beschermende crème deel uitmaken van de normale uitrusting van elke deelnemer. Naast de stijgvel, in het geval van harde of ijzige sneeuw kunnen sneeuwijzers nuttig zijn.

Het is VERPLICHT om de lawine reddingskit bij zich te hebben, deze is samengesteld uit lawinepiep, sneeuwschep en sneeuwsonde

De helm of andere actieve beveilingssystemen (zoals rugzakken met ABS-Airbag-systemen) worden sterk aanbevolen.

 


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Wilt u de schrijver een vraag stellen?


Reviews

4,0
(1)

Foto's van anderen


Reviews
Niveau
Licht
Afstand
9,9 km
Duur
2:39 u
Stijgen
695 m
Afdalen
695 m
Hoogste punt
2.153 m
Laagste punt
1.463 m
Tocht van a naar b Mooi uitzicht Horeca onderweg Tip van locals Tocht met top Bospaden Ontruimde omgeving Bos

Statistiek

  • Inhoud
  • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
Kaarten en paden
  • 7 Locaties
  • 7 Locaties
Afstand  km
Duur : uur
Stijgen  m
Afdalen  m
Hoogste punt  m
Laagste punt  m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.