Plan je tocht hier naartoe Kopieer route
Sneeuwschoen Aanbevolen route

Sneeuwschoenwandelen - Malga Cere

Sneeuwschoen · Telve
Verantwoordelijk voor deze inhoud
APT Valsugana e Lagorai Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Foto: APT Valsugana, APT Valsugana e Lagorai
m 1700 1600 1500 1400 1300 1200 8 7 6 5 4 3 2 1 km
Een onmisbare en klassieke route met sneeuwschoenen die, langs een handige bosweg, naar de boerderij Malga Ceredove leiden, u kunt genieten van een prachtig landschap.
Licht
Afstand 8,7 km
3:40 u
409 m
409 m
1.704 m
1.296 m

Deze route gaat over bosweg, die op hoogte komt met een reeks zachte bochten en brede haarspeldbochten, wat ons een werkelijk spectaculair landschap oplevert, in feite is Malga Cere gelegen net onder Monte Setole men heeft een ongelooflijk panoramisch uitzicht op de vallei beneden en op de bergketen van Cima 12.

Voor degenen die het willen, is het ook mogelijk om de route naar de Malga in te korten door een kortere weg te nemen die verschillende bochten afsnijdt, maar met wat ijzige sneeuw wordt het wel een beetje technisch.

De volgende helling en niet overdreven maakt dit pad geschikt voor iedereen en voor de meest getrainde is het mogelijk om het te verlengen bergopwaarts tot aan Malga Valpiana en vervolgens naar Cima Setole.

Bij Malga Cere, een van de weinige landbouw bedrijven in Trentino, is het mogelijk om een pauze te nemen voor een lekkere snack of een lunch met typische producten, terwijl je het prachtige panorama kunt bewonderen. De Malga biedt ook verschillende evenementen en georganiseerde activiteiten, evenals overnachtingsmogelijkheden.

Profielfoto van: Alessio Conz
Auteur
Alessio Conz
Laatste wijziging op: 30.12.2021
Niveau
Licht
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
1.704 m
Laagste punt
1.296 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Windrichting
NEZW

Wegtypes

Zonder pad 100%
Zonder pad
8,7 km
Hoogteprofiel tonen

Rustplaatsen

MALGA CERE

Veiligheidsaanwijzingen

De stabiliteit van de sneeubedekking is onderworpen aan plotselinge en onvoorspelbare veranderingen. Raadpleeg altijd het lawinebericht (www.meteotrentino.it of anderen idien beschikbaar voor jouw regio) en informeer zeer goed naar de heersende weeromstandigheden in de kantoren van de lokale berggidsen.

De gpx-sporen zijn louter indicatief voor de gemiddelde redelijke route, maar ze kunnen niet blindelings worden gevolgd zonder een voorlopige beoordeling van de hellingen op dat moment

 


Houd er rekening mee dat de uitvoerbaarheid van de routes in de bergen strikt gebonden zijn aan voorwaarden die afhankelijk zijn van bijzonder nauurlijke verschijnselen, zoals weersomstandigheden en wijzigingen in het Milieu beleid. Om deze redenen kan de informatie op deze pagina worden gewijzigd. Voordat je vertrekt voor een route, neem van te voren, ter info, contact op met de eigenaar van de berghut, berggidsen, de bezoekerscentra van de natuurparken of de VVV-kantoren.

Tips en hints

VVV Valsugana - tel. +39 0461 727700 - info@visitvalsugana.it

Start

Parkeerplaats richting Cere (1.296 m)
Coördinaten:
DD
46.141731, 11.468139
DMS
46°08'30.2"N 11°28'05.3"E
UTM
32T 690623 5112756
w3w 
///lectuur.hartjes.verdediger

Bestemming

Parkeerplaats richting Cere

Tochtbeschrijving

Parkeren bij de "Parkeerplaats Cere", op een kilometer afstand van Hotel Aurai.

Verlaat de auto je kunt de sneeuwschoenen al meteen omdoen bij de eerste helling voor de bocht. Vervolgens gaat het verder via een weg met een  constante helling. Ineens kom je bij een kleine afdaling tegen en passeer je een beekje dat afdaalt uit de Ziolera-vallei. Na een paar meter aan de linkerkant van het pad is een pad dat enkele bochten doorsnijdt: velen gaan door deze kortere weg, maar deze is behoorlijk steil en als er weinig sneeuw is en goed bevroren wordt dit pad 'technisch'.

We geven er de voorkeur aan het pad te nemen die een beetje 'langer maar vloeiender loopt: we komen eerst een paar kleine velden tegen, totdat we ons op de weiden van Malga Cere bevinden die ons een werkelijk uniek uitzicht bieden.

Ons doel is bereikt, terug raden we aan om dezelfde route terug te lopen

Noteer


Alle notites over beschermde gebieden

Routebeschrijving

Vanaf de snelweg S.S. 47 valsugana vanuit Trento afslag Borgo Valsugana,  voor degenen die vanuit Bassano komen afslag Castelnuovo, richting Telve en volg de borden naar Val Calamento en Passo Manghen.

 

 

Parkeren

Parkeerplaats naar Malga Cere 

Coördinaten

DD
46.141731, 11.468139
DMS
46°08'30.2"N 11°28'05.3"E
UTM
32T 690623 5112756
w3w 
///lectuur.hartjes.verdediger
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Boek aanbeveling door de auteur

Aanbevolen boek: SCI ALPINISMO IN LAGORAI CIMA D’ASTA – VERSANTE SUD - 2010

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Aanbevolen kaart: KOMPASS CATENA DEL LAGORAI CIMA D’ASTA

Uitrusting

Voor alle sneeuwschoenexcursies is het raadzaam om geschikte kleding te dragen, zelfs in het geval van plotselinge temperatuurdalingen en niet nat wordt in contact met sneeuw (waterdichte kleding zoals Gore-Tex) Bovendien moeten handschoenen, muts, zonnebril en beschermende crème deel uitmaken van de normale uitrusting van elke deelnemer.

Houd er rekening mee dat ontoereikend schoeisel (te strak of niet voldoende waterdicht) kunnen leiden tot het bevriezing van de voeten.

Wij raden aan om de lawine reddingskit bij zich te hebben, deze is samengesteld uit lawinepiep, sneeuwschep en sneeuwsonde


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Wilt u de schrijver een vraag stellen?


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Niveau
Licht
Afstand
8,7 km
Duur
3:40 u
Stijgen
409 m
Afdalen
409 m
Hoogste punt
1.704 m
Laagste punt
1.296 m
Tocht van a naar b Mooi uitzicht Kindvriendelijk Bospaden Ontruimde omgeving Bos

Statistiek

  • Inhoud
  • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
Kaarten en paden
  • 1 Locaties
  • 1 Locaties
Afstand  km
Duur : uur
Stijgen  m
Afdalen  m
Hoogste punt  m
Laagste punt  m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.