Plan je tocht hier naartoe Kopieer route
Sneeuwschoen Aanbevolen route

Sneeuwschoenwandelen - Passo 5 Croci en Cima Socede: het hart van Lagorai

Sneeuwschoen · Lagorai Mountain Range
Verantwoordelijk voor deze inhoud
APT Valsugana e Lagorai Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Verso Malga Conseria
    Verso Malga Conseria
    Foto: Apt Valsugana, CC BY-ND, APT Valsugana e Lagorai
Aangename wandeling om kennis te maken met de Lagorai, normaal gesproken veilig, afgezien van het laatste stuk naar de top na hevige sneeuwval.  Het uitzicht is altijd erg mooi en vanaf Passo 5 Croci kun je genieten van een prachtige uitzicht op Cima d'Asta.
Licht
Afstand 9,9 km
4:43 u
694 m
695 m
2.153 m
1.463 m

Omhooggaan naar Passo 5 Crosi tijdens het winterseizoen met sneeuwschoenen of toerskiën kan een opwindende excursie zijn.

Als je in de buurt van Ponte Conseria, in Val Campelle, geparkeerd hebt kan je meteen de sneeuwschoenen aantrekken en vertrekken.

De weg, bergopwaarts maar zonder bijzondere hellingen, gaat eerst door een sprookjesachtig dennenbos en passeert de boomgrens  en opent zich uit op het Lagorai en Cima d'Asta-massief met een 360 ° uitzicht.

Profielfoto van: Alessio Conz
Auteur
Alessio Conz
Laatste wijziging op: 18.01.2021
Niveau
Licht
Techniek
Conditie
Beleving
Landschap
Hoogste punt
2.153 m
Laagste punt
1.463 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Windrichting
NEZW

Wegtypes

Zonder pad 100%
Zonder pad
9,9 km
Hoogteprofiel tonen

Veiligheidsaanwijzingen

De stabiliteit van de sneeuwbedekking is onderworpen aan plotselinge en onvoorspelbare veranderingen. Raadpleeg altijd het lawinebericht (www.meteotrentino.it of anderen indien beschik voor jouw regio) en informeer zeer goed naar de heersende weeromstandigheden in de kantoren van de lokale berggidsen.

De gpx-sporen zijn louter indicatief voor de gemiddelde redelijke route, maar ze kunnen niet blindelings worden gevolgd zonder een voorlopige beoordeling van de hellingen op dat moment.


Houd er rekening mee dat de uitvoerbaarheid van de routes in de bergen strikt gebonden zijn aan voorwaarden die afhankelijk zijn van bijzonder nauurlijke verschijnselen, zoals weersomstandigheden en wijzigingen in het Milieu beleid. Om deze redenen kan de informatie op deze pagina worden gewijzigd. Voordat je vertrekt voor een route, neem van te voren, ter info, contact op met de eigenaar van de berghut, berggidsen, de bezoekerscentra van de natuurparken of de VVV-kantoren.

Tips en hints

VVV Valsugana - tel. +39 0461 727700 - info@visitvalsugana.it

Start

Parkeerplaats Conseria (1.467 m)
Coördinaten:
DD
46.161276, 11.529116
DMS
46°09'40.6"N 11°31'44.8"E
UTM
32T 695263 5115076
w3w 
///gegis.promoties.airco

Bestemming

Parkeerplaats Conseria

Tochtbeschrijving

Vanaf de parkeerplaats bij Ponte di Consèria (1465 m) volg de weg bergopwaarts naar Malga Caserine ongeveer honderd meter (meestal te voet), neem vervolgens de bosweg die naar links gaat en volg deze voor een lange tijd tot de bocht naar rechts . Verlaat de bosweg en volg een stuk weg naar links dat vervolgens afdaalt naar een grote open plek (de Aia del Buso) en volg dan het pad van het zomerpad naar links totdat je de hellingen onder Malga Conseria bereikt. Steek de heuvel halverwege over tot aan de Malga (hut,1822 m), altijd open in de winter.

Vanuit de hut kun je makelijk naar boven komen in noordoostelijke richting de brede hellingen naar de Cinque Croci Pas (2022 m) waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Begin nu met het beklimmen van de noordwestelijke hellingen van Cima Socede, ga een stukje naar rechts om een ​​steile strook te vermijden (let op opeenhopingen) en zoek vervolgens naar de beste route om naar de top te komen.

 

De afdaling kan rustig worden gedaan via het pad van de heenweg of via de bosweg die ons eerst naar Malga Valsorda leidt en vervolgens naar de Ponte di Conseria.

Over de weg

Vanaf de snelweg S.S. van de Valsugana afslag richting Castel Ivano (Strigno) - Valle del Tesino. 

Nadat je het dorp Strigno bent gepasseerd, gaat je richting Spera en volg vervolgens de borden naar Val Campelle. Steek de hele vallei over en blijf op de hoofdweg totdat je Ponte Conseria bereikt, hier wordt de weg onderbroken.

Parkeren

Parkeerplaats bij Ponte Conseria

Coördinaten

DD
46.161276, 11.529116
DMS
46°09'40.6"N 11°31'44.8"E
UTM
32T 695263 5115076
w3w 
///gegis.promoties.airco
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Boek aanbeveling door de auteur

Aanbevolen boek: SCI ALPINISMO IN LAGORAI CIMA D’ASTA – VERSANTE SUD - 2010

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Aanbevolen kaart: KOMPASS CATENA DEL LAGORAI CIMA D’ASTA

Uitrusting

Voor alle sneeuwschoenexcursies is het raadzaam om geschikte kleding te dragen, zelfs in het geval van plotselinge temperatuurdalingen en niet nat wordt in contact met sneeuw (waterdichte kleding zoals Gore-Tex). Bovendien moeten handschoenen, muts, zonnebril en beschermende crème deel uitmaken van de normale uitrusting van elke deelnemer.

Houd er rekening mee dat ontoereikend schoeisel (te strak of niet voldoende waterdicht) kunnen leiden tot het bevriezen van de voeten.

Wij raden aan om de lawine reddingskit bij zich te hebben, deze is samengesteld uit lawinepiep, sneeuwschep en sneeuwsonde.

Stokken zijn buitengewoon handig en worden aanbevolen

 


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Wilt u de schrijver een vraag stellen?


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Niveau
Licht
Afstand
9,9 km
Duur
4:43 u
Stijgen
694 m
Afdalen
695 m
Hoogste punt
2.153 m
Laagste punt
1.463 m
Tocht van a naar b Mooi uitzicht Tip van locals Tocht met top Bospaden Ontruimde omgeving Bos

Statistiek

  • Inhoud
  • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
Kaarten en paden
Afstand  km
Duur : uur
Stijgen  m
Afdalen  m
Hoogste punt  m
Laagste punt  m
Om de zoom van de kaart te veranderen, de pijlen samen schuiven.